Prețurile mari la benzină și motorină, în atenția autorităților. “Guvernul nu va permite nicio tentativă de speculă”

Cozi imense s-au format miercuri seară la benzinării din cauza prețurilor mari la benzină și motorină. În acest sens, guvernul a dispus controale, nefiind permise tentativele de speculă

Prețurile mari la benzină și motorină au intrat în atenția autorităților. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat că nu va fi permisă nicio tentativă de speculă. În acest sens, premierul Nicolae Ciucă a dispus controale ample la benzinării.

Controale la benzinării în urma creșterii prețurilor la benzină și motorină

Premierul Nicolae Ciucă a dispus desfășurarea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant, în urma exploziei prețurilor la benzină și motorină.

Circulă zvonuri că prețurile continuă să crească și mai mult și că vor ajunge în această noapte chiar și la 11 lei pe litrul de carburant. Oamenii sunt panicați și au început să își facă provizii, lucru care a putut fi observat miercuri seară, când s-au format cozi uriașe la stațiile de alimentare cu carburant.

Guvernul dezminte, însă, faptul că țara noastră ar duce lipsă de carburant și precizează că nu va permite companiilor să crească prețurile cât timp nu există motive să facă acest lucru. În acest sens, vor avea loc controale ample la benzinării.

“Nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri in România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, potrivit Agerpres.

Ce spune ministrul energiei despre situația din benzinării

Și ministrul energiei, Virgil Popescu, a scris pe pagina sa oficială de Facebook că România nu se confruntă, deocamdată, cu nicio problemă în ceea ce privește aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. Acesta i-a sfătuit pe români să nu trebuie să intre în panică şi să nu stea la cozi, deoarece stocurile sunt suficiente.