Murăturile sunt printre cele mai consumate în perioada sezonului rece. Românii consumă cel mai des castraveți bulgărești, așa că iată cum îi puteți pregăti în oreț, după o rețetă autentică.
Cum se fierb castraveții bulgărești
Pentru această rețetă, borcanele cu castraveți se fierb în apă clocotită timp de 20 sau 25 de minute, începând din momentul în care apa a dat în clocot. Acest proces nu doar că ajută la conservarea pe termen lung a castraveților, ci contribuie la dezvoltarea unui gust bogat și la sigilarea ermetică a borcanelor. Dacă borcanele sunt de dimensiuni diferite, s-ar putea să fie necesare ajustări minore ale timpului de fierbere.
Rolul fierberii în acest context este important din mai multe privințe. În primul rând, contribuie la conservare. Prin fierberea borcanelor sigilate în apă clocotită, se creează un vid care ajută la menținerea calității conținutului pentru o perioadă îndelungată.
În al doilea rând, căldura contribuie la amestecarea aromei dintre diferitele mirodenii, castraveți și oțet, rezultând un gust complex și armonios. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este recomandat să folosiți borcane de dimensiuni mici. Acestea nu numai că permit umplerea cu ușurință a borcanelor, dar fac și servirea mai comodă. În general, borcanele de 800 de grame sunt cele mai potrivite, deoarece după deschidere castraveții trebuie păstrați la frigider. Borcanele mai mari pot fi mai puțin practice din acest punct de vedere.
Din această rețetă vă ies patru borcane de 800 de rame. După ce pregătiți borcanele după rețeta de mai jos, castraveții bulgărești trebuie opăriți la bain-marie. Adică, veți plasa borcanele într-o oală mare cu apă la foc mic și le veți lăsa să fiarbă până își schimbă culoarea. Apoi, se lasă să se răcească la temperatura camerei și se depozitează într-o cămară sau în alt loc răcoros. Castraveții sunt gata pentru consum în maximum două săptămâni.
De ce ingrediente e nevoie și care e modul de preparare
Aveți nevoie de 1,5 sau 2 kilograme de castraveți, morcovi, ceapă, rădăcină de hrean, boabe de muștar, boabe de piper, foi de dafin, sare, zahăr, oțet.
Mai întâi spălați și sterilizați borcanele prin fierbere. Spălați bine castraveții și tăiați capetele. În fiecare borcan, așezați castraveții, două rondele de ceapă, două-trei rondele de morcov, 3-4 rondele de hrean, o linguriță de boabe de piper și una de boabe de muștar, una sau două foi de dafin, o lingură rasă de sare, o lingură rasă de zahăr și 5 linguri de oțet.
Completați fiecare borcan cu apă rece și închideți-le ermetic cu capace. Agitați ușor borcanele pentru a amesteca ingredientele. Așezați un prosop de bucătărie pe fundul unei oale mari și puneți borcanele în oală. Adăugați apă în oală astfel încât borcanele să fie acoperite. Fierbeți borcanele timp de 20-25 de minute de la începutul clocotirii apei. La final, acoperiți borcanele cu prosoape pentru a le lăsa să se răcească în voie.
Sursa: https://www.romaniatv.net/